fredag 3 februari 2017

NYHETER11februari 2017 pimpelsportcup3, Levi Svedberg Challange

HEJ

Levi Svedberg Challange är en nystartad tävling där vi där vi jobbar tillsamans med Storsjöns FVO
. och kommer göra testresultat på abborren vi fångar på tävlingen. Vi kommer mäta fisken i cm efter tävlingen och kunna se vilka årskullar som det finns i Storsjön detta sammarbete är tillsammans med Lars Ljungren storsjöns fvo. Det är ett första steg i rätt riktning inom tävlingsfiske där fisken tas ihand om på rätt sätt. Det är också Pimpelsportcup deltävling nr 3 . Vi hoppas på mycket folk och jag kommer att lägga ut kartor med tävlingsområde. tips, priser. Vi kör även lottade 2 manna lag, i denna tävling är det frivilligt att vara med i, En liten sidotävling vi kört i några år där man kan hamna med vem som helst, i denna tävling är det pris till topp 10 och varupriser . Vi kommer ha en öppen tävling på söndagen den 12 februari också med extremt roligt fiske. Vi går ut med plats ang söndagens tävling lite senare då vi vet om isens tjocklek. Om ni undrar över nått så går det att att nå mig på 0703377590 Thomas

 Startplats Årsunda strandbadet, skyltat,10-14 tävlingstid,
 Välkommna.

NYHET!
STARTAVGIFTER

JUNIOR               50KR

HERR/DAM         100KR

VETERAN            100KR

LOTTADE LAG       20KR

Tävlingsregler För Levi svedberg Challange

1. Bara Abborre räknas

2. 30min ut 45min in

3. Inte borra närmare än 5m ifrån annan deltagare

4. Tävlingstid 10-14

5 Klasser- Junior 0-19

Herr -Dam senior 20-59

Herrveteran/damveteran 60+

6. Skruvdragare fritt att använda läkarintyg krävs ej.

 Isens tjocklek är 30cm.

7. ISBANA//Bilbanan. Ej borra närmare än 10m = Diskad.

8. Isdubbar skall sitta runt halsen.

Fisket i storsjön Västfjärden


Storsjön(västfjärden) är en relativt grund sjö med maxdjup på ca 15m. Stora delar av sjön består av sakta sluttande botten. Stora mängder gös och stora mängder gädda simmar i sjön.
Fisket efter abborre i storsjön bedrivs relativt land nära. I anslutning till vassvikar och uddar och stengrund. På våren hittar man fisken i anslutning till lekvikarna.
Efter vasskanter är det oftast små fisk 10-20gr som dominerar, med inslag av någon bonus imellanåt.
Vinkelpirk eller (fagersta pirk) som många kallar det är det som dominerar på pirk fronten i detta distrikt. En liten simmande pirk med en 16 eller 14 krok, gärna i röd gul svart chernille krok, eller en levi krok i lim i orange blå lys. Är det som brukar funka bäst tycker vi.
De tävlingar vi har haft sista åren på västfjärden så har det varit vinnarvikter mellan 6kg-14,6kg.
Folk utifrån har senaste gångerna vunnit på ”gamla” vinnarplatser där vi i stort sett slutat fiskat på efter att det varit så dåligt där i många år, men på senaste åren levererat riktigt bra vikter. Men där det är fisk den ena gången behöver det inte vara fisk gången efter. Den större fisken i sjön på mellan 30gr-300gr finns lite överallt. Men inte många som hittar den, ibland hittar man den på något grund. Ibland i sund och ibland i vikarna fast lite längre ut då. Hittar man blandfisken och att den nappar så då är man i toppen.
Isen är i dagsläget ca 30cm och blank is. Riktigt kanon före. Man kan ta sig lång distans på kort tid för dom som orkar.
Om de som känner att de orkar och tycker det är roligt att springa långt, så finns det vädigt fina områden långt bort med öar sund och grund, som normalt sett håller fisk. Men för dom som vill ta det lungt och traska på en liten bit ut i viken, strax utanför starten så är även det ett klart vinnarställe ibland. Det som man ska tänka på är att man inte ska borra i Bilbanan/isbanan där dom kommer köra någon slags istävling någon helg efter.Vim icefishing har klivit in som sponsorer i junior klassen till tävlingen 

Detta kommer delas ut till den högsta junior vikten. Vi bockar och bugar för det . Tack vim
Thomas Larssons foto.Thomas Larssons foto.

VI får presentera en fantastisk fin till sponsring iform av Hasse Eriksson som skänkt dessa 2 lådor med pirkar och krokar som han gjort själv . Hasse är ifrån Sandviken och är en lärjunge till levi svedberg. När han tävlade mycket förut fick han följa med levi runt på sjöarna och tävla och lära. Han fick även lära sig göra pirk osv. Hasses pirkar är ett konstverk i sig likt levi svedberg. Dessa 2 askar kommer delas ut i Juniorklassen på tävlingen. Jag tror och hoppas att Hasse kommer göra en comeback på tävlingen och gissa om han blir stekhet. Vi får se :-) stort tack Hasse.
Thomas Larssons foto.
PStort tack till Urban Olofsson urbankroken som gjort skit fina krokar som vanligt. En ask fullproppad med riktiga dräpare... denna är också en av alla fina priser som kommer delas ut i Juniorklassen. Stort tack urban för att du ställer upp med ett kanon pris :-) se nu till att ta med er juniorer på tävlingen gott folk . Pris till alla juniorer :-) mvh Thomas
RISERStort tack till Urban Olofsson urbankroken som gjort skit fina krokar som vanligt. En ask fullproppad med riktiga dräpare... denna är också en av alla fina priser som kommer delas ut i Juniorklassen. Stort tack urban för att du ställer upp med ett kanon pris :-) se nu till att ta med er juniorer på tävlingen gott folk . Pris till alla juniorer :-) mvh ThomasThomas Larssons foto.Thomas Larssons foto.Thomas Larssons foto.


PRISER SOM ÄR SKÄNKTA TILL JUNIORKLASSEN


Stort tack till Urban Olofsson urbankroken som gjort skit fina krokar som vanligt. En ask fullproppad med riktiga dräpare... denna är också en av alla fina priser som kommer delas ut i Juniorklassen. Stort tack urban för att du ställer upp med ett kanon pris :-) se nu till att ta med er juniorer på tävlingen gott folk . Pris till alla juniorer :-) mvh Thomas


 

Thomas Larssons foto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar